GUIDER

Gotlands Guideförening

Gotlands Guider visar vägen

Förgyll ditt Gotlandsbesök med en av våra Gotlandsguider!

Här hittar du en kort presentation av guiderna, i bokstavsordning. Du kan också gå direkt till respektive språksida.

Gotlands Guideförening tillhandahåller ingen bokningsservice. Boka din guide direkt hos resp. guide.

Make your visit on Gotland extra special

with a local guide!

Below is a short presentation from our guides, in alphabetical order.

Contact directly the chosen guide for more  information and to inquire regarding bookings.

The Gotland Guide Association does not handle any bookings.

Sven-Åke Asklander

E-post

Glad gotlänning som gärna visar dig Visby och Gotland per buss, cykel eller till fots. Jag tar dig till mina särskilda smultronställen.

Let me show you my special places. Let us enjoy my hometown.

Innehar F-skattesedel

Gunilla Lauström

E-post

Jag är född och uppvuxen på Gotland, och arbetar som guide sedan 15 år. Jag gör lika gärna en vandring i Visby som en busstur över hela ön. Det är alltid lika roligt att träffa nya människor och få visa vår härliga ö! Jag ser fram emot få visa Dig mitt Gotland!

Lena Bell

Auktoriserad SveGuide

Språk enligt auktorisation
– engelska, svenska.

Jag har bott på Gotland sen år 2000 och innan dess varit bosatt i England i 15 år.
Kontakta gärna mig om ni söker en guidedå ni besöker denna fantastiska ö!

Please contact me if you are looking for a

guide on your visit to this wonderful island

Godkänd för F-skatt -ja

Gunnel Lindby

E-post

Jag är född på Gotland och har bott hela livet här. Jag har utforskat de flesta platserna på ön så jag kan kalla mig för en riktig gotlandskännare. Dessutom pratar jag gotländska. Om du/ni söker en genuin gotlänning som guide så kan du/ni med fördel anlita mig.

Lotta Bogaeus

E-post

Jag har bott på Gotland sedan 1994 och började, efter några terminers guideutbildning, att guida för sex år sedan. Så oavsett om Du/Ni är på besök eller bor här så visar och berättar jag gärna om allt spännande som hänt och händer i Visby och på Gotland! Jag skräddarsyr gärna turer efter Dina/Era önskemål!

Nils-Gunnar Smith

E-post

Gotlänning som efter många år återvänt till sin kära hemö! Min målsättning med guidningen är att du/ni skall lämna ön med ett leende och en ökad förståelse för vår unika historia och underbara natur samt med en önskan att komma tillbaka.

I want you all to feel warmly welcome to my wonderful Island with its unique history and landscape.

Per-Lennart Karlsson

E-post

Jag blev gotlänning år 1980 och har varit ön trogen sen dess, utom fyra år som jag tillbringade i Wien. Där fick jag pröva på att guida svenska besökare och där lärde jag mig tyska, jag har ett tyskt språkcertifikat.

Jag började guida och gick en guidekurs på Gotland år 2004.

Nu är jag pensionerad med gott om tid och lust för att möta Dig som besökare och gäst. Kom med mig på en vandring i världsarvsstaden Visby, eller på en busstur genom det gotländska kulturarvet. Välkommen!